Sója po bretaňsku
Seznam surovin
- sójové boby 400 gramů (suché)
- cibule 1 kus (větší)
- jablka 1 kus (středně velké)
- česnek 2 stroužky
- rajčatový protlak 2 lžíce
- olej slunečnicový 2 lžíce
- paprika sladká 1 lžička (mletá)
- sůl
Postup přípravy
Sójové boby propláchneme, necháme odkapat, dáme do kastrolu, zalijeme studenou vodou a 2 hodiny necháme bobtnat. Pak je uvaříme doměkka. Uvařenou sóju scedíme a vývar si uchováme stranou.
Na rozpáleném oleji orestujeme oloupanou cibuli nakrájenou na kostičky, zaprášíme paprikou, promícháme, přidáme protlak a orestujeme. Směs odstavíme. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky.
Do kastrolu přidáme uvařenou sóju, jablka, na plátky nakrájený česnek, přilijeme asi hrnek vývaru ze sóji, promícháme, osolíme a přiklopené za občasného míchání dusíme, dokud jablko nezměkne.
Načítám komentáře...