Marinovaná hlíva v česnekovém oleji
Seznam surovin
- hlíva ústřičná 800 gramů
- česnek 100 gramů
- pepř černý (čerstvě mletý )
- sůl
- olej olivový 2 decilitry (případně slunečnicový)
Postup přípravy
Hlívu očistíme, nakrájíme na větší kousky, osolíme je, opepříme a opečeme v pánvi na části rozehřátého oleje dozlatova. Hlívu vyjmeme, do pánve přilijeme zbytek oleje a když je dobře zahřátý, přidáme prolisovaný česnek, promícháme a krátce povaříme.
Do pánve vrátíme zpět opečenou hlívu, vše promícháme, povaříme 3 minuty a odstavíme z ohně.
Hlívu necháme dobře vychladit a podáváme ji s čerstvou bílou bagetou nebo toasty, které si namáčíme do výborného česnekového oleje, ve kterém se hlíva marinovala.
Načítám komentáře...