Minikoláčky se salámem a rajčátky
Seznam surovin
- listové těsto 300 gramů
- salám paprikový 24 plátků
- rajčátka cherry 24 kusů
- sýr s modrou plísní 150 gramů (Niva)
- olivy zelené 24 kusů (bez pecek)
- kečup 6 lžic
- koření provensálské
- mouka (na vál)
Postup přípravy
Listové těsto rozdělíme na 6 dílů a vypracujeme z nich bochánky, které rozválíme na kulaté placky o trochu větší, než je velikost kulatých forem na koláčky.
Šest kulatých forem na koláčky vypláchneme studenou vodou, vyložíme je pláty těsta a okraje zvedneme.
Každý koláček nejprve potřeme lžící kečupu a poprášíme provensálským kořením. Kolečka salámu stočíme do kornoutků a do každého vložíme jedno rajčátko. Na každý koláček položíme čtyři kornoutky a přidáme několik kousků nivy a čtyři olivy.
Koláčky vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 20 minut dozlatova.
Načítám komentáře...