Nachos s mletým masem
Seznam surovin
- tortilla 8 kusů
- mleté maso 500 gramů
- fazole červené 1/2 plechovky (sterilované)
- rajčatová passata 100 mililitrů
- sýr Čedar 200 gramů
- rajčata 2 kusy
- cibulka jarní 1 svazek
- česnek 1 stroužek
- koření chilli 2 lžičky (mleté)
- paprika zauzená 1 lžíce
- olej 2 lžíce
- koriandr (čerstvý k podávání)
Postup přípravy
1. V hlubší pánvi rozpalte olej a orestujte na něm na plátky nasekaný česnek. Přisypte chilli a papriku, nechte minutku rozvonět a přidejte maso. Zprudka je opékejte, aby se zatáhlo, a vařečkou rozmělněte hrudky. Zalijte passatou a nechte 10 minut provařit, pak přidejte scezené fazole a ještě chvilku vařte, aby se prohřály a směs měla krémovou konzistenci.
2. Gril v troubě rozpalte na maximum a připravte zeleninu: rajčata nakrájejte na kostičky, jarní cibulku na tenká kolečka, koriandr natrhejte. Zapékací misku vyložte pečicím papírem a rozložte na ni maso. Tortilly nakrájejte na osminky a zapíchejte do masa.
3. Posypte nastrouhaným čedarem a vložte na minutu nebo dvě pod rozpálený gril, aby se sýr roztavil a tortilly zezlátly. Podávejte posypané rajčaty, cibulkou a koriandrem.
Poznámka k receptu
Až budete směs v pekáči zasypávat zeleninou, nesnažte se o rovnoměrnost. Někdy naberete jen maso s výraznou jarní cibulkou, jindy s rajčetem a koriandrem... A každé sousto pak bude úplně jiné.
Načítám komentáře...