Nadívané cukety s koprovou omáčkou
Seznam surovin
- cuketa 3 kusy
- mleté maso 300 gramů
- máslo 100 gramů
- cibule 1 kus
- rýže 2 lžíce
- vejce 1 kus
- kopr 1 svazek
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- smetana zakysaná 200 mililitrů
- voda 100 mililitrů
- šťáva citronová 1/2 kusu (z 1/2 citronu)
- citronová kůra 2 lžičky (nastrouhaná)
- sůl
- tuk (na vymazání)
Postup přípravy
Cukety omyjte, oloupejte, konce odřízněte a měkký vnitřek s jadérky vydlabejte. Vložte do osolené a okyselené vroucí vody a spařte. Nechte je okapat. Rýži uvařte doměkka.
Cibuli nasekejte a spolu s masem opečte na polovině másla. Vychladlou masovou hmotu smíchejte s vejcem a rýží a osolte. Nádivkou naplňte cukety, položte do vymazané formy a pečte v předehřáté troubě při 180°C asi 20 minut.
Vodu uveďte do varu, přidejte nasekaný kopr, sůl, kůru a asi 10 minut vařte. Smetanu dobře rozmíchejte s moukou a přimíchejte do vody, krátce za stálého míchání povařte a ochuťte citronovou šťávou. Asi 5 minut před ukončením pečení polijte cukety omáčkou.
Poznámka k receptu
Podávejte s bramborami, knedlíkem nebo rýží.
Načítám komentáře...