Nádivka plněná vejci
Seznam surovin
- rohlík 3 kusy (z předešlého dne)
- mléko 1,5 decilitru
- brokolice 250 gramů
- sůl
- vejce 3 kusy (syrová)
- uzené maso 200 gramů
- pepř černý (mletý)
- tuk (na vymazání formy)
- strouhanka (na vysypání formy)
- vejce 4 kusy (uvařená natvrdo)
Postup přípravy
Rohlíky nakrájíme na kostičky, nasypeme do mísy, zalijeme je mlékem a necháme nasáknout.
Brokolici omyjeme, rozdělíme na růžičky, vhodíme je do vroucí osolené vody a povaříme 3 – 4 minuty. Pak je scedíme, ihned propláchneme studenou vodou a necháme v sítu odkapat.
K namočenému pečivu přimícháme tři žloutky ze syrových vajec a promícháme. Pak vmícháme uzené maso nakrájené na malé kostičky, opatrně brokolici a nádivku ochutíme pepřem a solí. Nakonec do nádivky po částech vmícháme tuhý sníh ušlehaný ze tří bílků.
Polovinu nádivky naplníme do vymazané a vysypané formy, rozložíme na ni oloupaná vařená vejce podélně rozkrojená na půlky a zakryjeme je zbylou nádivkou. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 50 minut dozlatova.
Hotovou nádivku necháme asi 10 minut chladnout a teprve pak ji opatrně vyjmeme z formy.
Poznámka k receptu
Nádivku podávejte s čerstvým salátem z jarní zeleniny a případně i s vařenými bramborami.
Načítám komentáře...