Nákyp s klobáskami
Seznam surovin
- vejce 6 kusů
- klobáska grilovací 6 kusů
- rajčátka cherry 200 gramů
- žampiony 150 gramů
- smetana 2,5 decilitru
- sýr kozí 50 gramů (nastrouhaný)
- máslo 40 gramů
- veka 4 plátky
- bazalka 2 lžíce (čerstvá, nakrájená)
- hořčice dijonská 1 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Plátky veky zalijeme v míse smetanou a necháme je rozmočit. Pak je rozšleháme, přidáme vejce, nastrouhaný sýr a hořčici, opepříme a osolíme.
Zapékací vyšší formu vymažeme máslem. Zbylé máslo rozehřejeme na pánvi, přidáme očištěné nakrájené žampiony a za stálého míchání je orestujeme. Přimícháme bazalku a žampiony vmícháme do vaječné směsi. Nalijeme ji do připravené formy a vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C.
Když je nákyp zpola upečený, ale na povrchu ještě dostatečně měkký (asi po 20 minutách), rozložíme na něj překrojené klobásky a rajčátka a nákyp dopečeme dozlatova.
Načítám komentáře...