Bezlepkový chleba
Seznam surovin
- mouka bezlepková 450 gramů
- droždí sušené 1/2 balíčku
- sůl 1,5 lžičky
- kmín 2 lžičky
- olej 2 lžíce
- voda 5 decilitrů (vlažná)
- tuk (na vymazání formy)
- mouka bezlepková (na vysypání formy)
Postup přípravy
V míse smícháme mouku, droždí, sůl a kmín. Přilijeme olej a vodu a umícháme hladké těsto. Přikryjeme ho utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu.
Vykynuté těsto přendáme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček a necháme ještě asi 20 minut kynout.
Pak těsto vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 1 hodinu. Při pečení troubu neotvíráme, aby těsto hezky vyběhlo.
Formu s upečeným chlebem postavíme na vlhkou utěrku, chleba přikryjeme suchou utěrkou a necháme zchladnout.
Poznámka k receptu
Chleba lze samozřejmě výborně připravit i v domácí pekárně.
Načítám komentáře...