Bulgur se zeleninou a granátovým jablkem
Seznam surovin
- bulgur 250 gramů
- lilek 1 kus (střední)
- cuketa 1 kus (menší)
- cibule červená 2 kusy
- rozinky 1 hrst
- víno červené 100 mililitrů
- granátové jablko 1 kus
- máta 1 svazek
- olej olivový 100 mililitrů
- sůl
Postup přípravy
1. Bulgur zalijte dvojnásobným množstvím horké vody, přiveďte k varu, dvě minuty povařte, přiklopte a nechte 20 minut dojít.
2. Rozinky namočte do vína.
3. Lilek nakrájejte na kostičky asi 1x1 cm, rozložte je na papírovou utěrku a důkladně posolte.
4. Cibuli nakrájejte na klínky, pomalu restujte na troše oleje, dokud nezačne karamelizovat. Pak ji přesuňte do větší mísy.
5. Cuketu nakrájejte na kostičky a orestujte na troše oleje dozlatova. Přidejte ji k cibuli.
6. Z lilku odsajte papírovou utěrkou vypocenou tekutinu. Pomalu restujte na zbylém oleji dozlatova. Přidejte k ostatní zelenině.
7. Bulgur už by měl vsáknout všechnu vodu, vidličkou ho načechrejte a přidejte k zelenině. Přidejte i rozinky, vše důkladně promíchejte a podle potřeby dosolte.
8. Bulgur se zeleninou dejte na servírovací mísu, bohatě zasypte zrníčky granátového jablka a nasekanou mátovou natí.
Poznámka k receptu
Šťavnatá zrníčka granátového jablka dodají bulguru se zeleninou nejen barevný, ale i chuťový akcent. Budou vás překvapovat v každém soustu.
Načítám komentáře...