Chléb v těstíčku
Seznam surovin
- salám šunkový 200 gramů
- hořčice plnotučná 2 lžíce (nebo kremžská)
- mouka pšeničná hladká 120 gramů (120–140 g, na těstíčko)
- vejce 2 kusy
- mléko 1 decilitr (nebo pivo )
- sůl
- chléb bramborový 16 plátků
Postup přípravy
Každý plátek chleba potřeme z jedné strany hořčicí. Na jednu polovinu krajíčků rozložíme šunkový salám a druhou polovinou krajíčků je zakryjeme.
Krajíce k sobě důkladně přitlačíme a opatrně je obalíme v hustém těstíčku z piva, mléka, mouky a soli.
Namočené chleby pozvolna usmažíme ve větším množství oleje po obou stranách dozlatova a podáváme se zeleninovým salátem či nakládanou zeleninou.
Recept na bramborový chléb najdete .
Poznámka k receptu
Když chleby nedrží pohromadě, spíchněte je párátkem, které po usmažení vyjměte.
Načítám komentáře...