Freekeh s cizrnou a bylinkami
Seznam surovin
- pšenice zelená 200 gramů (freekeh)
- cizrna 400 gramů (sterilovaná)
- okurka salátová 1 kus
- ředkvičky 1 svazek
- bazalka 1 hrst (čerstvá)
- máta 1 hrst (čerstvá)
- petržel hladkolistá 1 hrst
- olej olivový 40 mililitrů
- šťáva limetková 1 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Freekeh uvařte v osolené vodě stejně jako rýži, měl by zůstat al dente. Sceďte, vsypte ho do misky a přidejte propláchnutou a okapanou cizrnu, ředkvičky nakrájené na kolečka, okurku na kostičky a bylinky nasekané nahrubo. Lehce promíchejte.
2. V misce šlehejte olivový olej s limetkovou šťávou, dokud se nespojí. Přidejte k freekehu, podle chuti osolte a opepřete, promíchejte a podávejte.
Poznámka k receptu
Freekeh lze použít v mnoha variacích - tady slouží jako základ teplého salátu, který příjemně zasytí.
Načítám komentáře...