Houbový kuba
Seznam surovin
- kroupy 500 gramů (velké)
- sádlo 120 gramů
- cibule 2 kusy (velké)
- houby sušené 40 gramů
- česnek 3 stroužky
- pepř černý (mletý)
- sůl
- sádlo (na vymazání pekáče, nebo formy)
Postup přípravy
Kroupy propláchneme vařící vodou a uvaříme v osolené vodě doměkka. Pak je scedíme a necháme dobře odkapat. Sušené houby nasypeme do kastrolu, zalijeme vodou a necháme 15 minut stát. Pak je zakryjeme pokličkou a podusíme doměkka.
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a opečeme dozlatova na rozehřátém sádle (malou část sádla si necháme na vymazání pekáčku). Přidáme uvařené kroupy, česnek utřený se solí, mletý pepř a podušené houby, vše důkladně promícháme a dosolíme.
Směs naplníme do pekáčku vymazaného zbylým sádlem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 - 200°C a zapečeme dozlatova. Kubu podáváme se zeleninovým salátem nebo s kyselým zelím.
Načítám komentáře...