Hoummus
Seznam surovin
- cizrna 1 kilogram (vařená nebo hotová z plechovky)
- sezamová pasta Tahini 2 lžíce
- šťáva limetková (z jedné limetky)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Cizrnu rozmixujeme, vmícháme ostatní přísady a podáváme s pita chlebem. Existují varianty od zcela hladké kaše ke struktuře s malými kousky.
Hoummus je dobrý pouze s dostatkem sezamové pasty, jinak převažuje hrubá a levná chuť vařené luštěniny.
Při delším skladování zalijte olejem, aby povrch neoschl. Můžeme podávat jako party dip k zelenině.
Poznámka k receptu
Můžeme přidat drcený česnek. Kořeníme mletým cuminem, mletým koriandrem nebo tabascem. Ozdobíme plochou petrželí či zeleným koriandrem. Přihodíme hrstičku kapar. Podáváme se sušenými rajčaty nakládanými v oleji.
Načítám komentáře...