Jáhlové placičky s mrkví a bylinkami
Postup přípravy
Jáhly spařte, vložte do vroucí osolené vody (v poměru 1 díl jáhel / 2 díly vody) a vařte při mírné teplotě 20 minut. Nechte ještě pod pokličkou chvíli dojít a potom nechte jáhly vychladnout.
Cibulku nasekejte najemno a osmahněte na lžičce oleje.
Ovesné vločky namočte do trošky vody a vyždímejte přes sítko. Mrkev nastrouhejte najemno a spolu s cibulkou, vločkami a nasekanými bylinkami a natěmi ji vmíchejte do jáhel. K hmotě přidejte rozšlehané vejce a dochuťte ji solí a kurkumou.
Vytvarujte malé placičky a usmažte je na rozpáleném oleji z obou stran. Potom je přendejte na ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.
Placičky můžete vložit do rozkrojené bílé nebo celozrnné žemle a přizdobit čerstvou zeleninou.
Načítám komentáře...