Jáhlovo-quinoová kaše s dušenými Jablky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Jáhly a quinou spaříme horkou vodou, propláchneme a dáme vařit do 500ml vody nebo rýžového mléka se špetkou soli. Vaříme na mírném plameni cca 15–20 minut bez míchání, dokud se voda nevstřebá. Jablka oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme do hrnce se skořicí, hřebíčky a přepůlenými datlemi. Podlijeme půl šálkem vody, osolíme špetkou soli a dusíme pod pokličkou cca 10 minut do změknutí. Kaši podáváme v misce přelitou vařenými jablky a lžící rozpuštěného másla.

Poznámka k receptu

Tip pro ty, co mají ráno hlad: Míváte-li v dopoledních hodinách hlad, přidejte do kaše lžíci tuku (kokosový, máslo) a hrst ořechů (vlašské, lískové, kešu).

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...