Maxihalušky
Seznam surovin
- cibule 2 kusy
- slanina 1/2 hrnku (na kostičky nakrájená)
- sýr Brynza 1 hrnek
Na těsto:
- mouka pšeničná hrubá 1 hrnek
- vejce 3 kusy
- olej 3 lžíce
- sůl
Postup přípravy
V míse prošleháme vejce s olejem a po částech vmícháme mouku. Směs zpracujeme na středně řídké těsto, zakryjeme je fólií a na kuchyňské lince necháme 20 minut odležet. Mouka uvolní lepek a halušky se potom nerozvaří.
Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Těsto naplníme do zdobičky s hladkou tryskou a plynule je stříkáme do vroucí vody. Vzniknou tak velké halušky, které vaříme asi 6 minut, dokud nevyplavou.
Maxihalušky vybereme cedníkem a na sítu je necháme odkapat. Promícháme je s cibulkou orestovanou na slanině a s brynzou a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Nejrychlejší variantu připravíte z polotovaru na halušky nebo špecle, jen těsto udělejte o něco řidší, než je uvedeno na obalu, a přidejte do něj trošku oleje.
Načítám komentáře...