Maxihalušky

Seznam surovin

Na těsto:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse prošleháme vejce s olejem a po částech vmícháme mouku. Směs zpracujeme na středně řídké těsto, zakryjeme je fólií a na kuchyňské lince necháme 20 minut odležet. Mouka uvolní lepek a halušky se potom nerozvaří.

Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Těsto naplníme do zdobičky s hladkou tryskou a plynule je stříkáme do vroucí vody. Vzniknou tak velké halušky, které vaříme asi 6 minut, dokud nevyplavou.

Maxihalušky vybereme cedníkem a na sítu je necháme odkapat. Promícháme je s cibulkou orestovanou na slanině a s brynzou a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Nejrychlejší variantu připravíte z polotovaru na halušky nebo špecle, jen těsto udělejte o něco řidší, než je uvedeno na obalu, a přidejte do něj trošku oleje.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...