Obložené pařížské bagety
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 1 kilogram (nebo celozrnná)
- cukr moučkový 1/2 lžičky
- droždí 40 gramů
- sůl
Postup přípravy
V misce rozmícháme lžíci mouky, cukr, rozdrobené droždí a přilijeme vodu. Vše dobře rozmícháme a necháme v teple vykynout. Mouku prosyjeme do mísy, vmícháme sůl, přilijeme kvásek, cca 300 ml vody a vypracujeme hladké těsto. Mícháme tak dlouho, až se těsto nechytá mísy a tvoří se na něm bubliny. Pak je poprášíme moukou a přikryté necháme kynout při pokojové teplotě cca 2,5 - 3 hodiny.
Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál, rozdělíme na 5 dílů a každý vyválíme na delší váleček. Přendáme na plech a přikryté necháme ještě 15 minut kynout. Bagety nakrojíme šikmo ostrým nožem (několika zářezy), potřeme je vlažnou vodou a pečeme ve vyhřáté troubě při 220 °C cca 40 minut.
Upečené bagety necháme zchladnout a můžeme je podávat například namazané margarínem a obložené šunkou, sýrem (eidam 30%) a zeleninou, např. ledovým salátem, rajčetem, pažitkou atp.
Načítám komentáře...