OVESNÁ KAŠE I
Seznam surovin
- ovesné vločky 200 gramů
- mléko 400 mililitrů
- voda 400 mililitrů
- jogurt bílý 200 mililitrů
- maliny 1 hrst
- borůvky 1 hrst
- med (podle chuti)
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1. Ve větší pánvi nebo v hrnci krátce nasucho opečte vločky. Pak přidejte mléko, vodu a špetku soli, přiveďte k varu a vařte, dokud vločky nezměknou a tekutina se nevstřebá. Trvá to asi 15 minut. Ze začátku kaši stačí promíchat jen občas, jakmile začne houstnout, raději míchejte pořád, ať se nepřipálí.
2. Mezitím do misky nalijte jogurt, přidejte do něj ovoce a vidličkou částečně rozmačkejte. Jogurt pak nalijte na hotovou kaši (částečně se v ní rozpustí, ale vůbec to není na škodu) a zakápněte medem. Ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Výživná snídaně zajistí, že celé dopoledne budete mít vy i děti energie na rozdávání. Jogurt ochucený ovocem a medem zase kaši povýší na jídlo, na které se budete těšit už od večera.
Načítám komentáře...