Ovesná kaše s liškami
Seznam surovin
- cibule šalotka 1 kus (menší)
- ovesné vločky 1,5 hrnku
- lišky 200 gramů (čerstvé)
- olej olivový 8 lžic (8-9 lžic)
- sýr Parmezán 80 gramů (+ trochu na posypání)
- sůl
- pepř (čerstvě mletý)
Postup přípravy
1. Nejdříve nakrájím šalotku nadrobno. Ve středně velkém rendlíku rozehřeju pár lžic olivového oleje a nakrájenou šalotku na něj nasypu. Než zesklovatí, lehce pokrájím lišky, přidám je k cibulce a zhruba 5 minut na mírném ohni opékám.
2. Pak přisypu do rendlíku ovesné vločky a přidám dva hrnky vody. Osolím a vařím na mírném ohni do zhoustnutí.
3. Když jsou vločky uvařené, vypnu sporák a přisypu k nim nastrouhaný parmazán. Vločky pořádně
promíchám. Pak do směsi přiliju 5 lžic olivového oleje a ještě jednou promíchám. Nakonec směs dochutím solí a olivovým olejem.
4. Vločkové „risotto“ rozdělím do misek, pokapu olivovým olejem a lehce posypu parmazánem. Na www.bjukitchen.cz najdete další Bářiny recepty, přes 100 jich pak je v její stejnojmenné kuchařce, která vychází v říjnu.
Poznámka k receptu
Zbožňuju risotto, ale… risotto chce čas, vývar a víno. A mně bohužel nejčastěji chybí ten čas. Když jsem začínala zkoušet slané kaše, tahle patřila k prvním. Připravovala jsem si ji v Americe, když jsem před večerní školou potřebovala superrychlou, a přitom vydatnou večeři. Tahle kaše splní všechno, co potřebuju, když si moje tělo žádá trošku italské lásky.
Načítám komentáře...