Ovesná kaše s liškami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejdříve nakrájím šalotku nadrobno. Ve středně velkém rendlíku rozehřeju pár lžic olivového oleje a nakrájenou šalotku na něj nasypu. Než zesklovatí, lehce pokrájím lišky, přidám je k cibulce a zhruba 5 minut na mírném ohni opékám.

2. Pak přisypu do rendlíku ovesné vločky a přidám dva hrnky vody. Osolím a vařím na mírném ohni do zhoustnutí.

3. Když jsou vločky uvařené, vypnu sporák a přisypu k nim nastrouhaný parmazán. Vločky pořádně
promíchám. Pak do směsi přiliju 5 lžic olivového oleje a ještě jednou promíchám. Nakonec směs dochutím solí a olivovým olejem.

4. Vločkové „risotto“ rozdělím do misek, pokapu olivovým olejem a lehce posypu parmazánem. Na www.bjukitchen.cz najdete další Bářiny recepty, přes 100 jich pak je v její stejnojmenné kuchařce, která vychází v říjnu.

Poznámka k receptu

Zbožňuju risotto, ale… risotto chce čas, vývar a víno. A mně bohužel nejčastěji chybí ten čas. Když jsem začínala zkoušet slané kaše, tahle patřila k prvním. Připravovala jsem si ji v Americe, když jsem před večerní školou potřebovala superrychlou, a přitom vydatnou večeři. Tahle kaše splní všechno, co potřebuju, když si moje tělo žádá trošku italské lásky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...