Ovesné vločky naslano
Seznam surovin
- ovesné vločky 300 gramů
- klobása 2 kusy
- sýr Brynza 250 gramů
- mléko 100 mililitrů
- česnek 1 stroužek
- bobkový list 1 kus
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy
1. Vločky uvařte doměkka v osolené vodě se stroužkem česneku a bobkovým listem. Po uvaření vyjměte česnek i bobkový list.
2. V rendlíku přiveďte mléko a brynzu k varu. Směsi promíchejte.
3. Na pánvičce orestujte na kostičky nakrájené klobásy.
4. Vločky s brynzou servírujte posypané opečenou klobáskou a čerstvě mletým pepřem.
Poznámka k receptu
Kvalitní klobásy u nás umíme! V soutěži Regionální potravina letos zazářila pikantní klobása se sýrem (Karlovarské uzeniny s.r.o., vítěz v kategorii Masné výrobky tepelně opracované v Karlovarském kraji), jehněčí klobása (Chovaneček s.r.o. – PRŠUTÉRIE, vítěz v kategorii Masné výrobky trvanlivé v Ústeckém kraji) nebo klobása s medvědím česnekem (PROMINENT CZ s.r.o., vítěz v kategorii Masné výrobky tepelně opracované v Libereckém kraji).
Načítám komentáře...