Pilaf z bulguru a hub

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Sušené houby předem (asi hodinu) namočte. Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte ji na polovině dávky másla zesklovatět.

Přidejte bulgur a za stálého míchání 3 minuty opékejte. Přilijte horký vývar, trochu osolte a uveďte do varu. Přikryté vařte při mírné teplotě 10 minut, odstavte a stále zakryté nechte 10 minut dojít.

Předem namočené houby sceďte a nechte okapat. Čerstvé houby očistěte a nakrájejte na plátky. Na rozpáleném oleji je osmažte, přilijte trošku vody a poduste doměkka. Ochuťte kmínem, kurkumou, solí a pepřem a přimíchejte nasekanou zelenou petrželku.

Houby smíchejte s bulgurem a se zbytkem másla. Ihned rozdělte do nahřátých misek a podávejte se zeleninovým salátem.

Poznámka k receptu

Pokrm můžete zpestřit, když do něj zamícháte opražené plátky mandlí nebo lískových oříšků.

Bulgur je předvařená, nalámaná celozrnná pšenice, koupí se v samoobsluze nebo makrobiotických obchodech.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...