Pilaf z bulguru a hub
Seznam surovin
- bulgur 1 hrnek
- vývar zeleninový 2 hrnky
- houby sušené 100 gramů (nebo 250g čerstvých)
- cibule červená 1 kus
- máslo 120 gramů
- olej 1 lžíce
- petržel hladkolistá 1 hrst
- kurkuma 1 lžička
- kmín 1 lžíce (drcený)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Sušené houby předem (asi hodinu) namočte. Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte ji na polovině dávky másla zesklovatět.
Přidejte bulgur a za stálého míchání 3 minuty opékejte. Přilijte horký vývar, trochu osolte a uveďte do varu. Přikryté vařte při mírné teplotě 10 minut, odstavte a stále zakryté nechte 10 minut dojít.
Předem namočené houby sceďte a nechte okapat. Čerstvé houby očistěte a nakrájejte na plátky. Na rozpáleném oleji je osmažte, přilijte trošku vody a poduste doměkka. Ochuťte kmínem, kurkumou, solí a pepřem a přimíchejte nasekanou zelenou petrželku.
Houby smíchejte s bulgurem a se zbytkem másla. Ihned rozdělte do nahřátých misek a podávejte se zeleninovým salátem.
Poznámka k receptu
Pokrm můžete zpestřit, když do něj zamícháte opražené plátky mandlí nebo lískových oříšků.
Bulgur je předvařená, nalámaná celozrnná pšenice, koupí se v samoobsluze nebo makrobiotických obchodech.
Načítám komentáře...