Pohankové rizoto
Seznam surovin
- pohanka 250 gramů
- cibule 1 kus (nebo malý pórek)
- paprika červená 1 kus
- paprika zelená 1 kus
- žampiony 5 kusů
- kuřecí maso 200 gramů
- pepř černý (mletý)
- sůl
- koření grilovací
- česnek 2 stroužky
- sýr tvrdý 100 gramů (na strouhání)
- olej
- petržel kadeřavá/kudrnka (nebo pažitka, na ozdobu)
Postup přípravy
Pohanku nasypte do vroucí mírně osolené vody a vařte 10 minut. Odstavte, hrnec přikryjte nebo zabalte do utěrky a nechte asi půl hodiny stát. Potom sceďte přebytečnou vodu a pohanku uložte v teple.
Cibuli nebo pórek nakrájejte na nudličky a zpěňte na oleji. Papriky nakrájejte na kostičky, žampiony na plátky, vše přisypte k cibuli a krátce opečte. K zelenině přidejte na kousky nakrájené maso a zamíchejte.
Směs trochu osolte, opepřete, přidejte špetku koření a duste, dokud maso nezměkne. Přidejte ještě prolisovaný česnek a směs smíchejte s pohankou.
Naběračkou namočenou do vody tvořte kopečky, každý posypte nastrouhaným sýrem a ozdobte zelenou natí.
Načítám komentáře...