Polenta alla carbonara - Polenta s pancettou, česnekem a pecorinem

Seznam surovin

Polenta:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Olej rozpalte v pánvi, přidejte pancettu nakrájenou na špalíky a nechte ji pěkně do křupava propéct. Pak přidejte česnek nasekaný na jemné plátky a pár minut opékejte. Stáhněte z plotny a do směsi vmíchejte nasekanou petrželku.

2. Připravte polentu. Mléko přiveďte spolu s 500 ml vody k varu. Přidejte bobkové listy, tymián a nechte chvíli probublávat. Pak odstavte z tepla a nechte bylinky 30 minut louhovat, pak je vylovte. Tekutinu znovu přiveďte k varu a za stálého míchání vsypte polentu. Přidejte máslo a nechte směs lehce zhoustnout. Nepřestávejte míchat. Nakonec rozdělte polentu na talíře, navrch dejte směs pancetty a petrželky a zasypte pecorinem. Ihned podávejte.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...