Polenta alla carbonara - Polenta s pancettou, česnekem a pecorinem
Seznam surovin
- pancetta 250 gramů
- česnek 2 stroužky
- petržel hladkolistá 1 hrst
- olej olivový 2 lžíce
Polenta:
Postup přípravy
1. Olej rozpalte v pánvi, přidejte pancettu nakrájenou na špalíky a nechte ji pěkně do křupava propéct. Pak přidejte česnek nasekaný na jemné plátky a pár minut opékejte. Stáhněte z plotny a do směsi vmíchejte nasekanou petrželku.
2. Připravte polentu. Mléko přiveďte spolu s 500 ml vody k varu. Přidejte bobkové listy, tymián a nechte chvíli probublávat. Pak odstavte z tepla a nechte bylinky 30 minut louhovat, pak je vylovte. Tekutinu znovu přiveďte k varu a za stálého míchání vsypte polentu. Přidejte máslo a nechte směs lehce zhoustnout. Nepřestávejte míchat. Nakonec rozdělte polentu na talíře, navrch dejte směs pancetty a petrželky a zasypte pecorinem. Ihned podávejte.
Načítám komentáře...