Slaná bábovka s anglickou slaninou
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 300 gramů
- cukr 1 lžička
- droždí 30 gramů
- mléko 170 mililitrů
- vejce 1 kus
- olej 70 mililitrů
- cibule 1 kus
- slanina anglická 100 gramů (libovější)
- pepř černý 1 lžička (drcený)
- sůl
- tuk (na vymazání )
Postup přípravy
Do vlažného mléka zamíchejte cukr, lžíci mouky, droždí a nechte vzejít kvásek.
Na pánvi zpěňte na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli. Do mísy prosejte mouku, přilijte olej a přimíchejte vejce, pepř a sůl. Zadělejte se vzešlým kváskem na vláčnější těsto. Nechte těsto 30 minut kynout a potom do něj zapracujte slaninu a cibuli.
Těsto vlijte do tukem vymazané formy a nechte ještě 30 minut hodiny kynout. Nakynutou bábovku vložte do předem vyhřáté trouby a upečte při 170°C (asi 40 minut, špejlí vyzkoušejte, zda je těsto propečené).
Upečenou bábovku nechte chvíli vychladnout a vyklopte.
Poznámka k receptu
Bábovku přizdobte čerstvou nebo sterilovanou zeleninou.
Načítám komentáře...