Slané rohlíčky
Postup přípravy
Z droždí, části vlažného mléka a cukru zadělejte kvásek. Do mísy prosejte mouku, přidejte sůl, vejce, zbytek mléka, majolku a olej, přilijte vzešlý kvásek a vypracujte hladké těsto.
Přendejte ho na pomoučený vál a ještě dobře propracujte. Nenechávejte těsto kynout, ale rozdělte ho na 8 stejných dílů. Každý díl rozválejte do kola a rozkrájejte na 8 trojúhelníků. Každý díl srolujte od širší strany do tvaru rohlíčku. Rohlíčky přendejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete je rozkvedlaným vejcem a posypte solí, kmínem, mákem nebo semínky.
Plech vložte do předehřáté trouby na 200°C a rohlíčky upečte při 180°C dozlatova.
Načítám komentáře...