Slané rohlíčky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z droždí, části vlažného mléka a cukru zadělejte kvásek. Do mísy prosejte mouku, přidejte sůl, vejce, zbytek mléka, majolku a olej, přilijte vzešlý kvásek a vypracujte hladké těsto.

Přendejte ho na pomoučený vál a ještě dobře propracujte. Nenechávejte těsto kynout, ale rozdělte ho na 8 stejných dílů. Každý díl rozválejte do kola a rozkrájejte na 8 trojúhelníků. Každý díl srolujte od širší strany do tvaru rohlíčku. Rohlíčky přendejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete je rozkvedlaným vejcem a posypte solí, kmínem, mákem nebo semínky.

Plech vložte do předehřáté trouby na 200°C a rohlíčky upečte při 180°C dozlatova.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...