Tradiční houbový kuba
Postup přípravy
1. Houby namočte do studené vody a nechte chvilku změknout. Kroupy propláchněte a uvařte ve vroucí osolené vodě téměř doměkka.
2. Cibuli nakrájejte na měsíčky a orestujte ji na rozpáleném sádle. Jakmile začne zlátnout, přidejte vyždímané houby, kmín a krátce je poduste. Pak do směsi prolisujte česnek, osolte, opepřete a vmíchejte majoránku. Ještě chvilku duste a pak stáhněte z plotny.
3. Promíchejte s kroupami a vložte kubu do pekáče vymazaného sádlem. Pečte asi 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C.
Poznámka k receptu
Tradiční jídlo, které připravovali už staří Slované, by se mohlo objevit na jídelníčku častěji než jednou do roka. Jeho tajemstvím je sádlo, které mu dodá jedinečnou chuť a vláčnost, dobré houby a kvalitní česnek.
Načítám komentáře...