Vločkové závitky
Seznam surovin
- mléko 4 decilitry
- špenát 150 gramů (listy)
- ovesné vločky 120 gramů
- slanina anglická 4 plátky
- pepř černý (mletý)
- sůl
- bylinky (na zdobení)
- sýr polotvrdý 40 gramů (Eidam strouhaný)
Postup přípravy
V kastrolu opražíme nasucho vločky. Když začnou vonět, zalijeme je 5 dl vody, osolíme a vaříme dohusta. Postupně přidáváme mléko a stále vaříme, až je kaše opravdu hustá.
Důkladně propraný, odkapaný a stonků zbavený špenát překrájíme nahrubo a vmícháme do kaše. Podle chuti přisolíme a opepříme. Směs necháme vychladnout a vlhkou rukou z ní vytvarujeme čtyři válečky. Obalíme je slaninou, naskládáme do pekáčku a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C 20 minut.
Hotové závitky posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme čerstvými bylinkami.
Poznámka k receptu
Dejte si vydatnou snídani a nebudete muset pospíchat na oběd.
Načítám komentáře...