Zapečený chléb
Seznam surovin
- sýr Ementál 200 gramů (Ementál plátkový, 45% tuku v sušině)
- sýr polotvrdý 160 gramů (Eidam plátkový, uzený, 45% tuku v sušině)
- chléb bramborový 8 plátků
- slanina anglická 16 plátků
- rajčata 2 kusy
- kečup 3 lžíce (ostrý, orientační množství)
- pepř bílý 3 špetky (dle chuti )
Postup přípravy
Plátky chleba potřeme z jedné strany trochou kečupu, rozdělíme na ně po plátku slaniny, obložíme proužky sýru a na něj položíme na kolečka rozkrájená rajčata.
Vrstvu zakryjeme přeloženým plátkem slaniny a celé zakončíme plátkem ementálu. Vrch poprášíme čerstvě drceným pepřem.
Obložené chleby rozložíme na plech vyložený papírem na pečení a krátce zapečeme v troubě zapnuté na vrchní gril při 190° C, až se sýr rozpustí.
Recept na bramborový chléb najdete .
Poznámka k receptu
Slaninu můžete nahradit šunkou nebo trvanlivým salámem, zkrátka tím, co zrovna máte po ruce.
Načítám komentáře...