Bagna cauda - Horký česnekovo-ančovičkový dip

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Brambory uvařte i se slupkou ve vroucí osolené vodě doměkka.

2. Než se uvaří, připravte omáčku: stroužky česneku oloupejte a vložte do rendlíku. Přelijte mlékem a vařte, dokud česnek nezměkne a mléko se téměř nevyvaří. Pak česnek v rendlíku rozmačkejte, přidejte podrcené okapané ančovičky a vše utřete do pasty. Postupně vlévejte olej, míchejte a lehce zahřívejte. Nakonec vmíchejte máslo.

3. Podávejte s nakrájenými brambory a se syrovou zeleninou nakrájenou na větší kousky.

Poznámka k receptu

Název omáčky populární už od 16. století znamená horká lázeň. A opravdu: servíruje se (nejčastěji jako předkrm) hodně teplá. Namáčí se do ní sezonní syrová zelenina a uvařené brambory. Bagna cauda má jedinou nevýhodu - je tak dobrá, že se jí vždycky přejíte.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...