Baraní guláš
Seznam surovin
- cibule 2 kusy
- sádlo 1 lžíce (vepřové)
- koření 6 kuliček
- bobkový list 2 kusy
- pepř 7 kuliček (celý)
- mrkev 2 kusy
- skopové maso 500 gramů (kýta)
- rajčatový protlak (malý)
- paprika feferonka 1 kus
- paprika 2 lžičky (mletá)
- brambory 500 gramů
- švestková povidla 2 lžíce
- brusinky 1 lžíce
- víno červené 300 mililitrů
- česnek 3 stroužky
- sůl (na dochucení)
- pepř (čerstvě namletý na dochucení)
Postup přípravy
1. Nejprve na sádle zpěňte nakrájenou cibuli. Přihoďte nové koření, bobkový list, pepř, mrkev nakrájenou na kolečka a na kostky nakrájené maso. Společně orestujte. Přidejte protlak, feferonku a mletou papriku. Zapražte, podlijte trochou vody a nechte asi 45 minut až 1 hodinu dusit.
2. Když je maso ze tří čtvrtin měkké, přidejte k němu nakrájené brambory, povidla, brusinky a červené víno.
Hotový guláš dochuťte solí, pepřem a prolisovaným česnekem.
Načítám komentáře...