Béarnská omáčka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V menším kastrůlku smíchejte ocet, 2 lžíce estragonu, šalotku a pepř a na mírném plameni zredukujte na polovinu objemu.

2. Po vychladnutí do tekutiny zašlehejte 3 žloutky a 3 lžíce studené vody. Na velmi mírném plameni a za stálého míchání asi 8 až 10 minut pomalu zahřívejte, až vznikne hladká směs. Nevařte!

3. Odstavte ji z ohně a po částech do ní zašlehejte vlažné máslo. Omáčku dochuťte, přeceďte a nakonec do ní vmíchejte kerblík a čerstvou citronovou šťávu.

Poznámka k receptu

Béarnská omáčka Je těsně spřízněna s holandskou omáčkou. Využití najde především ke grilovaným masům. Je ale skvělá i k potření pečiva – vždyť je to tak trochu majonéza, i když s francouzským rodokmenem…

300 ml omáčky

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...