Blesková koprovka
Seznam surovin
- smetana zakysaná 1 decilitr
- smetana na šlehání 1 decilitr
- kopr 1 svazek
- mouka pšeničná hladká 25 gramů
- cukr 2 lžičky
- ocet
- sůl
- kefír 1/2 decilitru
Postup přípravy
Omytý kopr nasekáme najemno, vložíme ho do kastrolu s horkou vodou a asi 2 minuty povaříme.
Kefír smícháme se smetanou a rozmícháme s moukou. Vše vlijeme do vody s koprem a provaříme asi 12 minut.
Do hotové omáčky přilijeme smetanu ke šlehání, podle chuti ji osladíme, osolíme a okyselíme převařeným octem.
Poznámka k receptu
Pokud chcete, aby si kopr zachoval ještě více svou chuť a aroma, přidejte ho až úplně na poslední chvíli, aby přešel jen velmi krátce varem.
Načítám komentáře...