BOLOŇSKÁ OMÁČKA
Seznam surovin
- omáčka rajčatovo-bazalková 500 gramů
- mleté maso 500 gramů (hovězí nebo mix hovězí a vepřové)
- cibule 150 gramů
- česnek (3-4 stroužky)
- olej olivový 3 lžíce
- sirup rýžový 2 lžíce
- sůl 1,5 lžíce
- bylinky 1 hrst (čerstvé-saturejka, oregani nebo sušené)
- smetana (ovesná, lze vynechat)
Postup přípravy
Na pánev nasypte najemno nakrájenou cibuli, přidejte olivový olej a restujte dozlatova. Přidejte najemno nakrájený česnek a opět chvilku restujte. Přilijte rýžový sirup a nechte ho zkaramelizovat. Trvá to asi 2 minuty. Poté vložte mleté maso a bylinky, osolte a restujte tak dlouho, dokud není maso zcela hotové. Přilijte rajčatovou omáčku a směs prohřejte. Dochuťte dle potřeby solí. Můžete přilít i ovesnou smetanu.
Načítám komentáře...