Česnekový krém
Seznam surovin
- brambory 800 gramů
- olej olivový 20 lžic
- ocet vinný 12 lžic
- olivy černé 16 kusů
- česnek 12 stroužků
- sůl
Postup přípravy
Oloupané stroužky česneku lehce podrtíme plochou stranou nože, zalijeme je vmisce octem, zakryjeme fólií a necháme vchladničce přes noc marinovat.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme vosolené vodě hodně doměkka. Scedíme je a necháme zakryté pokličkou 5 minut odpočinout. Pak je přesypeme do mixéru, přidáme marinovaný česnek i s octem, osolíme, vše rozmixujeme na hladkou hmotu a postupně přidáváme olivový olej, až vznikne hladký krém.
Krém přelijeme do čtyř misek a každou porci ozdobíme olivami a pokapeme zbytkem olivového oleje.
Poznámka k receptu
Krém podávejte jako předkrm se selským chlebem nebo jako přílohu kpečeným nebo smaženým či grilovaným masům a rybám.
Načítám komentáře...