Cigánský guláš
Seznam surovin
- vepřové maso 500 gramů (z kýty)
- vepřové maso 250 gramů (bůček)
- vepřové vnitřnosti 250 gramů (játra či sleziny)
- cibule 350 gramů
- olej (nebo lépe sádlo)
- paprika 2 kusy (zelená slovenská)
- mouka 3 lžíce (na zahuštění)
- pečivo (čerstvé pečivo k podávání)
- kmín
- majoránka
- paprika (mletá - sladká i pálivá)
- pepř
- sůl
Postup přípravy
1. Maso i játra nakrájejte na přibližně stejně velké kostičky.
2. Cibuli najemno nakrájejte a dozlatova osmažte na rozehřátém tuku (sádlo je ideální). Přidejte k ní kostky masa a jater. Až se zatáhnou, osolte je, opepřete, posypte kmínem, majoránkou a sladkou i pálivou paprikou, zalijte vodou a zakryté duste na velmi mírném plameni doměkka.
3. Přibližně 10 minut před dokončením přidejte zelenou papriku pokrájenou na nudličky a guláš ještě zahustěte „jíškou“ smíchanou z mouky a vody. Podávejte s pečivem.
Načítám komentáře...