ČOČKOVÁ BOLOŇSKÁ OMÁČKA S TĚSTOVINAMI
Seznam surovin
- mrkev 3 kusy (větší)
- rajčata sušená 170 gramů
- česnek 3 stroužky
- cibule 1 kus (větší)
- rajčata sterilovaná 1 plechovka
- rajčatové pyré 1 plechovka
- čočka zelená 2,5 hrnku (může být i hnědá nebo černá-předem namočená)
- těstoviny 500 gramů (bezlepkové -např. kukuřičné,žitné)
- řasy mořské (kousek)
- sůl
- pepř
- petrželová nať 1 hrst
Postup přípravy
Mrkev oškrábejte a nastrouhejte nahrubo. Sušená rajčata nakrájejte na malé kousky. Vložte je do většího hrnce spolu s rozdrceným česnekem, nakrájenou cibulkou, rajčaty i pyré, řasou, čočkou a 1 a půl hrnkem vroucí vody. Zamíchejte a za občasného míchání vařte na mírném ohni 45–60 minut. Osolte, opepřete. Uvařte těstoviny, vmíchejte je do omáčky a posypte nasekanou petrželovou natí a podávejte.
Načítám komentáře...