Domácí kečup
Seznam surovin
- rajčata 2 kilogramy
- paprika 500 gramů
- jablka 500 gramů
- cibule 30 gramů
- ocet 200 mililitrů
- cukr krystal 20 gramů
- paprika pálivá 1 lžička (červená)
- pepř černý 1/2 lžičky (mletý)
- hřebíček 6 kusů
- skořice 2 kusy (celé)
- bobkový list 3 kusy
- feferony 3 kusy
- sůl 4 lžičky
- konzervační prostředek 1/2 balení
Postup přípravy
1. Připravte si opravdu velký hrnec.
2. Očištěná rajčata, papriky, jablka a cibuli nakrájejte na kousky. Přidejte ocet, cukr, koření, nadrobno nakrájené feferonky a sůl a vše společně vařte 1,5 hodiny.
3. Propasírujte hmotu přes síto do jiného hrnce a ještě následně vařte asi 20 minut.
4. Před ukončením přidejte ½ balení konzervačního přípravku.
5. Horké nalévejte do zavařovacích sklenic a uzavřené zabalte do deky.
6. Kečup můžete konzumovat hned další den.
Načítám komentáře...