Gulasch di pesce – rybí guláš
Seznam surovin
- ryba 500 gramů (mix rybího masa)
- slávky jedlé 200 gramů
- mouka 2 lžíce (hladká)
- paprika sladká 2 lžíce (maďarská)
- olej olivový 4 lžíce (+ k podávání)
- rajčata sterilovaná 250 gramů
- cibule 1 kus (velká)
- paprika červená 200 gramů
- vývar rybí 300 mililitrů (nebo zeleninový)
- petržel hladkolistá 1 hrst
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Eybí maso pokrájejte na kousky. Slávky omyjte a zbavte nečistot. Ty otevřené vyhoďte. Mouku smíchejte s paprikou a ve směsi obalte kousky ryb.
2. Olej rozpalte v silnostěnném hrnci, měl by mít ideálně dvojité dno. Postupně v něm ze všech stran opečte rybí maso, vsypte slávky, přidejte nakrájená rajčata, nakrájenou cibuli, papriku a zalijte vývarem. Lehce osolte a přiveďte k varu. Vařte 15 minut. Slávky, které se nyní neotevřely, vyhoďte.
3. Dochuťte solí a pepřem, podávejte posypané nadrobno nasekanou petrželkou a lehce zakápnuté olivovým olejem.
Načítám komentáře...