Koprová omáčka s vejcem
Seznam surovin
- kopr 150 gramů
- máslo 100 gramů
- mouka pšeničná hladká 100 gramů
- mléko 300 mililitrů
- smetana na šlehání 300 mililitrů
- vývar hovězí 400 mililitrů
- sůl
- ocet 60 mililitrů
- cukr
- vejce 4 kusy (vařené)
Postup přípravy
Připravte světlou zápražku z másla a mouky. Přilijte hovězí vývar a mléko, přidejte stonky kopru a přiveďte k varu, míchejte. Omáčku pomalu vařte na mírném ohni asi 20 minut.
Mezitím si uvařte vejce (cca 6 minut). Svařte ocet s cukrem a přidejte k omáčce. Nakonec přidejte smetanu a vše přeceďte přes sítko.
Na závěr nakrájejte lístky kopru a přidejte je do omáčky.
Poznámka k receptu
Vhodné podávat s vařeným vejcem.
Načítám komentáře...