Omáčka Piri-Piri

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Papriky rozpůlíme, vykrojíme semínka a omyjeme. Rajčata spaříme ve vroucí vodě, sloupneme a vykrojíme okvětí. Cibuli rozkrojíme na čtvrtky, česnek oloupeme. Z feferonek vykrojíme semínka.

Všechnu zeleninu umeleme nahrubo v mlýnku na maso a vlijeme do většího kastrolu. Hmotu přivedeme k varu. Omáčku vaříme asi 20 minut.

Pak vlijeme olej, nasypeme deko a vmícháme pektogel smíchaný s cukrem. Omáčku vaříme ještě asi 5 minut.

Omáčku Piri-Piri nalijeme do menších skleniček, uzavřeme víčky a obrátíme dnem vzhůru. Po 15 minutách je obrátíme zpět.

Poznámka k receptu

Omáčka Piri-Piri vydrží dobře uskladněná celou zimu.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...