Omáčka Piri-Piri
Postup přípravy
Papriky rozpůlíme, vykrojíme semínka a omyjeme. Rajčata spaříme ve vroucí vodě, sloupneme a vykrojíme okvětí. Cibuli rozkrojíme na čtvrtky, česnek oloupeme. Z feferonek vykrojíme semínka.
Všechnu zeleninu umeleme nahrubo v mlýnku na maso a vlijeme do většího kastrolu. Hmotu přivedeme k varu. Omáčku vaříme asi 20 minut.
Pak vlijeme olej, nasypeme deko a vmícháme pektogel smíchaný s cukrem. Omáčku vaříme ještě asi 5 minut.
Omáčku Piri-Piri nalijeme do menších skleniček, uzavřeme víčky a obrátíme dnem vzhůru. Po 15 minutách je obrátíme zpět.
Poznámka k receptu
Omáčka Piri-Piri vydrží dobře uskladněná celou zimu.
Načítám komentáře...