Omáčka se sušeným ovocem
Seznam surovin
- ovoce sušené 200 gramů (švestky, jablka, hrušky, rozinky)
- víno červené 200 mililitrů
- švestková povidla 100 gramů
- perník 3 lžíce (strouhaný )
- mandle 2 lžíce (oloupané )
- džem brusinkový 2 lžíce
- máslo 30 gramů
- citron
- sůl
Postup přípravy
Sušené ovoce dobře propláchněte vodou, nechte odkapat, dejte do skleněné nebo porcelánové misky, zalijte vínem a nechte rozležet asi hodinu.
V hrnci rozvařte povidla s 250 ml vody a špetkou soli, přidejte ovoce i s vínem, perník a zvolna povařte do zahoustnutí. Nakonec vmíchejte brusinkový džem, nahrubo nasekané mandle, máslo, krátce prohřejte a podle chuti okyselte citronovou šťávou.
Podávejte k uzenému či pečenému vepřovému masu nejlépe s bramborovým knedlíkem.
Načítám komentáře...