Omáčka z čerstvých rajčat

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Šalotky oloupeme, nasekáme nadrobno a nasypeme do kastrolu. Přidáme máslo, olej, tymián, bobkový list a rozdrcené stroužky česneku, kastrol zakryjeme poklicí a vše podusíme 5 minut, dokud šalotky nezměknou (pozor, nesmějí zhnědnout, aby nezhořkly).

Rajčata omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kousky. Přimícháme je k podušeným šalotkám, přidáme rajský protlak a moučkový cukr a vaříme nezakryté na mírném ohni asi 5 minut. Pak přilijeme vodu a rajčatovou šťávu, zvýšíme plamen, omáčku přivedeme k varu, snížíme plamen a vaříme 15 minut.

Nakonec omáčku osolíme a propasírujeme přes sítko.

Poznámka k receptu

Omáčka je výborná k těstovinám, rybám, hovězímu i vepřovému masu nebo drůbeži.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...