Passata
Seznam surovin
- rajčata 15 kusů (nedozrálá, středně velká)
- česnek 4 stroužky (velké)
- cibule červená 1 kus (velká)
- rajčatový protlak 125 mililitrů
- rajčata sušená 125 mililitrů
- olej olivový 2 lžíce
- bazalka 1 lžíce (nasekaná)
- pepř černý 1 lžička (mletý)
- sůl (dle chuti)
Postup přípravy
1. Opraná, na čtvrtky nakrájená rajčata dáme do nádoby mixéru spolu s listy bazalky a černým pepřem, chvíli vše mixujeme
2. Na velké pánvi na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme ji i s olejem do nádoby mixéru a chvíli vše opět mixujeme
3. Obsah z mixéru nalijeme do pánve, přivedeme k varu
4. Přidáme sušená rajčata, rajský protlak a důkladně vše promícháme, dle chuti osolíme
5. Za mírného probublávání a stálého míchání pastu vaříme 10-15 minut, dokud nebude mít konzistenci hodně hustého protlaku.
Poznámka:
Dříve se rajčata pasírovala přes plátno.
Poznámka k receptu
Podušený protlak z rozmixovaných (dříve prolisovaných) nedozrálých rajčat a dalších ingrediencí, skvělý na pizzu, k masu, či těstovinám.
Načítám komentáře...