Passata

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Opraná, na čtvrtky nakrájená rajčata dáme do nádoby mixéru spolu s listy bazalky a černým pepřem, chvíli vše mixujeme

2. Na velké pánvi na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme ji i s olejem do nádoby mixéru a chvíli vše opět mixujeme

3. Obsah z mixéru nalijeme do pánve, přivedeme k varu

4. Přidáme sušená rajčata, rajský protlak a důkladně vše promícháme, dle chuti osolíme

5. Za mírného probublávání a stálého míchání pastu vaříme 10-15 minut, dokud nebude mít konzistenci hodně hustého protlaku.

Poznámka:
Dříve se rajčata pasírovala přes plátno.

Poznámka k receptu

Podušený protlak z rozmixovaných (dříve prolisovaných) nedozrálých rajčat a dalších ingrediencí, skvělý na pizzu, k masu, či těstovinám.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...