Polská omáčka s hovězím jazykem
Seznam surovin
- hovězí maso 1 kus (jazyk)
- sůl
- zelenina kořenová 100 gramů
- citronová kůra
- bobkový list
- tymián
- pepř
- nové koření
- cibule 30 gramů
- šťáva citronová
- cukr krupice 10 gramů
- olej 30 mililitrů
- zavařenina rybízová 1 lžíce
- víno červené 1 decilitr
- mandle 20 gramů
- rozinky 20 gramů
- vývar masový 3,5 decilitru
- mouka
Postup přípravy
Jazyk uvaříme ve slané vodě, přidáme zeleninu, citronovou kůru, bobkový list, tymián, pepř a nové koření.
Uvařený jazyk vložíme do studené vody, aby se mohl oloupat. Po chvilce ho nakrájíme na plátky.
Polskou omáčku uděláme tak, že na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme mouku a vytvoříme tak světlou jíšku.
Tu pak zředíme polévkou z jazyka vznikne nám z toho hustá omáčka. Do ní přidáme citronovou šťávu, dožluta upražený cukr, rybízovou zavařeninu.
Omáčku povaříme, procedíme, přidáme červené víno, nakrájené mandle, rozinky a ještě 10 minut povaříme. Jazyk přelijeme touto polskou omáčkou.
Načítám komentáře...