Půlhodinová svíčková omáčka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, mrkev, celer a petržel očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. V kastrolu rozehřejeme máslo a olej, přidáme cibuli a kořenovou zeleninu a pomalu za stálého míchání opékáme. Když má zelenina krásnou zlatou barvu, přidáme cukr a necháme ho zkaramelizovat.

Zeleninu zasypeme moukou, lehce ji za stálého míchání opražíme, přidáme nové koření, pepř a bobkový list, vše zalijeme horkým vývarem nebo vodou tak, aby byla zelenina ponořená, a vaříme, dokud není zelenina měkká.

Odstraníme celé koření a omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Nakonec ji osolíme, ochutíme převařeným octem, přimícháme do ní zakysanou smetanu pokojové teploty a již dále nevaříme.

Poznámka k receptu

Omáčku můžete ještě nakonec vylepšit, když do ní přimícháte nadrobno nakrájený a orestovaný špek.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...