RAJČATOVO-BAZALKOVÁ OMÁČKA
Seznam surovin
- rajčata 1,5 kilogramu
- sirup rýžový 300 gramů
- bylinky 1 hrst (čerstvé-dobromysl, rozmarýn, tymián)
- sůl
- bazalka
Postup přípravy
Rajčata omyjte, nakrájejte na měsíčky a dejte do hrnce. Přidejte rýžový sirup, osolte a vařte tak dlouho, dokud se uvolněná šťáva z rajčat téměř nevyvaří a nevznikne hustší rajčatová omáčka. Před koncem odpařování rajčatové šťávy přisypte pokrájené bylinky a ještě 5 minut odpařujte. Poté vše rozmixujte. Můžete klidně použít i více rajčat, než je uvedeno v receptu. Pak je ale třeba navýšit i ostatní suroviny v odpovídajícím poměru. Počítejte však s tím, že doba odpařování se výrazně prodlouží.
Poznámka k receptu
Rajčatovo-bazalkovou omáčku i pečená rajčata s bylinkami můžete mít celoročně připravené k použití, když je sterilujete. Postup je jednoduchý. Plňte je do čistých sklenic, zavíčkujte a sterilujte 20 minut při 80 °C. Takto vám vydrží i rok.“
RAJČATOVOU OMÁČKU I PEČENÁ RAJČATA MŮŽETE DÁL POUŽÍT V KUCHYNI: jako základ rajčatové polévky jako základ omáčky na těstoviny jako základ na pizzu do pomazánek
Načítám komentáře...