Rychlé kuře na paprice
Seznam surovin
- kuřecí maso 400 gramů (stehenní řízky)
- smetana na šlehání 1 decilitr
- cibule 1 kus (malá)
- mouka pšeničná hladká 20 gramů
- olej 2 lžíce
- máslo 1 lžíce
- paprika sladká 1 lžička (mletá)
- šťáva citronová
- sůl
- smetana zakysaná 1/2 decilitru
Postup přípravy
Na hlubší teflonové pánvi rozehřejeme olej a máslo na střední teplotu. Přidáme kuřecí řízky nakrájené na kostky a oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme za stálého míchání, dokud cibule nezesklovatí a maso nezbělá. Přidáme mletou papriku, krátce společně orestujeme a přilijeme horkou vodu. Vše osolíme, pánev zakryjeme pokličkou a maso dusíme asi 10 minut.
Obě smetany rozšleháme s hladkou moukou, směs nalijeme přes sítko do pánve s masem a za stálého míchání povaříme asi 5 minut (je-li omáčka příliš hustá, přidáme ještě trochu vody).
Nakonec omáčku podle potřeby dochutíme solí a citronovou šťávou a ihned podáváme.
Načítám komentáře...