Segedínský guláš I.
Seznam surovin
- vepřové maso 750 gramů (ramínko nebo bůček)
- cibule 4 kusy (velké)
- paprika 1 lžíce (mletá - sladká nebo pálivá)
- kmín 1/2 lžičky
- vývar masový 500 mililitrů
- zelí kysané 200 gramů (bílé)
- rajčatový protlak 1 lžíce
- smetana zakysaná 250 mililitrů
- sůl
Postup přípravy
1. Maso nakrájejte na větší kostky a osolte. V kastrolu rozpusťte na kostičky pokrájenou slaninu a osmahněte na ní nasekanou cibuli. Až zesklovatí, přidejte lžičku mleté papriky, kmín a maso. Dobře promíchejte a podlijte hrnkem vývaru. Přikryjte poklicí a nechte maso dusit.
2. Po půlhodině přisypte k masu do kastrolu pokrájené kysané zelí, zalijte zbytkem vývaru, promíchejte a duste dalších 30 minut.
3. Na závěr přidejte lžíci rajčatového protlaku a zakysanou smetanu a dobře vše rozmíchejte. Guláš podle chuti dosolte a znovu přiveďte k varu. Pak plotnu vypněte a podávejte s chlebem nebo knedlíkem.
Poznámka k receptu
Máte rádi hutné omáčky? Přidejte do guláše na kostky pokrájenou bramboru. Buď se sama rozpadne během vaření, nebo ji rozmačkejte vidličkou. Guláš tak nenásilně zahustíte.
Načítám komentáře...