Svíčková

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Maso v celku prošpikujte klínky slaniny (tak, aby vám část zbyla) a ze všech stran ho zprudka osmahněte na oleji.

2. Vyjměte ho, vsypte zbylou pokrájenou slaninu a cibuli a asi pět minut opékejte, aby obojí zezlátlo. Poprašte lžící cukru a nechte chvíli karamelizovat, zakápněte octem a nechte ho odpařit. Vsypte pokrájenou
nebo nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a vmíchejte lžíci hořčice a brusinek.

3. Vložte zpátky maso, přidejte koření, zlehka osolte, podlejte a dejte zakryté do předehřáté trouby. Pečte asi hodinu až hodinu a půl za občasného přelévání vypečenou šťávou.

4. Měkké maso vyjměte a volně překryjte alobalem. Šťávu nechte na sporáku odvařit a případně zaprašte trochou mouky. Zasmahněte, zalijte smetanou a krátce povařte. Vyndejte celá koření a omáčku rozmixujte nebo propasírujte přes jemné síto. Ochutnejte ji a případně dochuťte.

5. Maso podávejte nakrájené na plátky, s omáčkou, knedlíky, brusinkami a skrojkem citronu. Svíčková je lepší, když se připravuje den předem, chutě se v ní krásně rozleží.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...