Svíčková na smetaně

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Maso očistěte a prošpikujte slaninou. Osolte, opepřete, svažte provázkem do kompaktního špalíčku a v hlubším kastrolu na rozpáleném oleji ho zprudka opečte ze všech stran.

2. Vyndejte maso, vsypte do kastrolu cukr a nechte ho zlehka karamelizovat. Přidejte nakrájenou kořenovou zeleninu a orestujte ji dozlatova. Přisypte nasekanou cibuli a koření. Restujte ještě další minutu nebo dvě.

3. K zelenině přidejte hořčici a citronovou šťávu a podlijte 200 ml vody. Vložte zpět orestované maso, přiklopte poklicí a dejte do trouby rozehřáté na 150 °C. Pečte asi 2 hodiny, nebo dokud není maso měkké.

4. Poté maso vyjměte z kastrolu a uložte do tepla. Ze zeleniny vyndejte koření a rozmixujte ji ponorným mixérem dohladka, popřípadě ještě propasírujte, aby byla omáčka jemná. Do zeleninového pyré přidejte máslo, vlijte smetanu, přiveďte k varu a odstavte. Maso nakrájejte přes vlákno na plátky a podávejte ozdobené brusinkovým kompotem na jemném plátku citronu spolu s karlovarským knedlíkem a omáčkou.

Poznámka k receptu

Tip: Je-li omáčka příliš řídká, zahustěte ji ještě před přidáním smetany lžící hladké mouky rozmíchané v troše vody a provařte.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...